Hoe presenteren jullie de
Allergenen Informatie?

Vanaf 13 december 2014 zijn horecaondernemers verplicht om op een actieve manier allergeneninformatie te verstrekken aan gasten. Met de Allergenentool bieden wij horecaondernemers een online platform om jullie gasten op een verzorgde en professionele manier allergenen-informatie te verstrekken.

MEER INFO

Onze tool maakt het mogelijk om de allergenen informatie te tonen op jullie eigen online menukaart. Op een eenvoudige manier kunnen het logo, de kleuren, de iconen en de gewenste gerechten/producten worden toegevoegd en worden gepresenteerd in een eigen huisstijl.

Gasten kunnen op hun eigen mobiel snel en eenvoudig de allergenen informatie van gerechten en producten raadplegen.

Informeren op een professionele manier

“Het is van groot belang dat een horecaondernemer beschikt over een gedegen allergenenbeleid. Horecaondernemers die na de inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving geen gedegen allergenenbeleid hebben ingevoerd, riskeren namelijk niet enkel boetes van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, maar zijn in beginsel ook niet verzekerd bij eventuele schade en aansprakelijkstelling.”
-
Gaastra Advocaten (9 september 2014)

Allergenenwetgeving = een kans

Gasten met een voedselallergie willen graag veilig kunnen eten. Deze mensen hebben een behoefte aan duidelijke allergenen-informatie en zij zullen bij een positieve ervaring vaker voor jullie restaurant of producten kiezen.

Het in kaart brengen van de allergenen in producten en gerechten hoeft niet moeilijk te zijn. Voor de chef of bereider zal dit in veel gevallen duidelijk zijn. Het is belangrijk ook de verpakkingen van leveranciers te raadplegen.

Wij hebben echter gemerkt dat veel horeca-ondernemers behoefte hebben aan expert om specifieke vragen te beantwoorden. Daarom stelt FoodFigures GRATIS health professionals beschikbaar voor haar leden, om eventuele vragen te beantwoorden.

Menu QR

Plaats een verwijzing
op jullie producten, menukaart & website

Het is belangrijk om gasten op een actieve manier te informeren welke allergenen verwerkt zijn in de gerechten. Dit is eenvoudig te realiseren d.m.v. een QR-code en een klein bijschrift. Wij adviseren daarnaast het plaatsen van een link op de website.

Probeer hiernaast de QR code uit

In enkele stappen gereed voor de allergenen-wetgeving

 • Aanmelden
 • Allergenen in kaart brengen
 • Verwijzing op menukaart & website
 • Jullie voldoen!

Bedankt voor jullie aanmelding!

Binnen enkele minuten ontvangen jullie van ons een bevestiging per mail

Meld mij aan voor de Speciale prijs van €3,95 per maand! (excl.btw)

Waarom kiezen Horeca ondernemers voor FoodFigures?

 • Door een verzorgde communicatie naar de consument
  voldoen aan de Europese allergenen-wetgeving.
 • Klantenbinding door duidelijke allergenen-informatie.
 • Gratis ondersteuning door een Health Professional.
 • Online beschikbaarheid van uw allergenen-informatie.
 • Vrij gebruik van marketing materiaal
  (iconen, allergenen-info & QR-code).

Veelgestelde Vragen

De allergenentool is een initiatief van FoodFigures. FoodFigures ontwikkeld een nieuwe generatie online tools voor Health Professionals zoals Dietisten, Voedingsproducenten en Ziekenhuizen. Ons doel is het bieden van professionele oplossingen op het gebied van voeding & advies.Klanten van FoodFigures:

 • NOD
 • Nutricia
 • Orthica
 • Radboundumc